loading
HR EN
Mirna reintegracija
EDVU
FES

Europski dom Vukovar

Europski dom Vukovar osnovan je 2000. godine s ciljem afirmacije europske ideje u Republici Hrvatskoj, prezentacije kulturne i nacionalne baštine Hrvatske u Europi, informiranja građana o procesu europskog ujedinjenja, razvijanja osjećaja pripadnosti Europi te razvitka kulture razumijevanja, tolerancije i dijaloga s drugim europskim narodima i državama.

Misija Europskog doma Vukovar jest pokretanje i podupiranje društveno-ekonomskog razvitka Vukovarsko-srijemske županije u cilju učvršćenja mira i unaprjeđenja blagostanja njenih stanovnika te u cilju ravnopravne i učinkovite suradnje s ostalim članicama EU-a.

Europski dom Vukovar
A Ljudevita Gaja 12, 32000 Vukovar
T +385 32 450096
E edvu@edvu.hr
W www.edvu.hr

Zaklada Friedrich Ebert

Zaklada Friedrich Ebert (FES) najstarija je politička zaklada u Njemačkoj s bogatom tradicijom socijalne demokracije koja seže od 1925. godine. Rad naše političke zaklade usredotočen je na temeljne ideje i vrijednosti socijalne demokracije: slobodu, pravednost, solidarnost te očuvanje mira. To nas povezuje sa socijalnom demokracijom i nezavisnim sindikatima.

Regionalni ured zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu otvoren je 1996. godine i odgovoran je za projekte u Hrvatskoj i Sloveniji. Glavne sastavnice našeg rada su jačanje demokratskih ustanova, rasprava o konceptima ekonomskih i društvenih reformi, međuetničko pomirenje i dijalog, podrška i promicanje aktivnosti sindikata, podrška organizacijama za razvoj aktivnog i pluralističkog civilnog društva, te djelovanje na društveno-ekološkoj tranziciji.

Friedrich-Ebert-Stiftung
A Praška 8, 10000 Zagreb, Hrvatska
T +385 1 480 79 70
FB Friedrich-Ebert-Stiftung Zagreb
W www.croatia.fes.de

Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe

Tijekom dva i pol desetljeća prisutnosti Zaklade Friedrich Ebert u Jugoistočnoj Europi uvidjeli smo da se izazovi i problemi ove regije najuspješnije riješavaju kroz zajednički regionalni okvir. Naša posvećenost napretku po pitanju naših temeljnih ciljeva demokratske konsolidacije, društvene i ekonomske pravednosti te izgradnje mira kroz regionalnu suradnju osnažena je od 2015. godine osnivanjem regionalnog centra Dialogue Southeast Europe (Dialogue SOE) sa sjedištem u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.  

Dialogue SOE bavi se analizom zajedničkih regionalnih izazova te razvojem prikladnih regionalnih programa i aktivnosti u suradnji s uredima Zaklade Friedrich Ebert u zemljama Jugoistočne Europe te u koordinaciji s našim kolegicama i kolegama u Berlinu i Bruxellesu. Naše regionalne aktivnosti gradimo oko četiri široka tematska područja: (1) socijal-demokratske politike i vrijednosti; (2) društvena i ekonomska pravednost; (3) progresivna mirovna politika; (4) socio-ekološka transformacija.

Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe

A Kupreška 20, 71000 Sarajevo, Bosna i Herzegovina
T +387 33 711 540; +387 33 711 541
E info@fes-soe.org
I fes_soe
X FES_SOE
W www.soe.fes.de